Lies & Mischief: The Tale

Gå ner

Lies & Mischief: The Tale

Inlägg  Erik i ons feb 10, 2016 2:00 pm

Här tänkte jag lägga upp cliff-notes över vad som hänt, så att det går att läsa och påminna sig om detta (och om man missar en session). Kan man få den klistrad, kanske?

-------------------
Session #1
Gruppen samlas sakterligen några mil söder om Redstone City, på baren Röda Ankan. Mången diskussion kring medlemmarnas diverse och stundom förvirrande nationaliteter (särskilt Aryan von Stupp's, alias Ganesh)  förs kring överdimensionerat dyr whiskey och annat drickbart. Ett tag senare så kommer ett brev från Moriarty, ledaren av World's Worst Federation (WWF), som framförs av bartendern. Uppdraget: att förstöra för och tömma en tysk rikemans ägedom på saker av varienda värde!

Efter viss rekognosering ännu ett antal mil söderut kring Herr Aldrich Totenkopf's ägor samlas så till slut gruppen för ett tyst angrepp. Denna plan överges snabbt, och en Full Frontal Assault) tar snabbt vid. Ett tyst larm måste ha gått, föga förvånande, för snart dyker SWAT upp. Inte för att de kunde stå emot Joe Magano's (alias Trigger Joe) kropp av stål, Joomba White's (alias Bat-man) extrema Home-Runs eller John Deer's (alias Napoleon Blownapart) explosions, men de försökte i alla fall!

Gruppen lyckas i alla fall få tag på både tandborstar, ett paraply, ett kemi-kit, några dokument från ett kassaskåp OCH tömma poolen på vatten! Nåja, de lyckas i alla fall få poolen att inte innehålla något mer vatten (och inget annat heller, för den delen)... Vivian von Bismark (alias Dutchess) får också för sig att släpa med sig en stenbyst av någon okänd person. Mission successful!
avatar
Erik

Antal inlägg : 197
Registreringsdatum : 14-05-21
Ålder : 30
Ort : Edsberg

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Lies & Mischief: The Tale

Inlägg  Erik i tis maj 03, 2016 2:00 pm

Session #2

Efter de tidigare strapatserna har skurkgruppen fått både lite mer inflytande i WWF (+1 Inflytande; 1 totalt) och gjort Moriarty hyfsat nöjd. Han tycker dock att det kunde ha gått lite smidigare, även om slutresultatet blev som önskat... Han säger att de nu har fria händer att göra vad de vill för att främa WWFs kärnvärden: Makt, Själviskhet och Kaos. Om de visar sig tillräckligt duktiga ska de kanske, eventuellt, om de har tur (osv.) få tillgång till WWFs bas i Redstone City!

Gruppen bestämmer sig för att det där med Kaos lät kul, och kommer fram till att stadens statyer är på tok för Vita - inte okej! De drar iväg till studentbostäderna kring Redstone Citys konstskola och övertalar Henry (en skulptörstudent) att hjälpa dem, vilket naturligtvis tar några försök... Leran beställs via nätet att levereras redan nästa dag, men en fyra meters staty (varför mesa?) kräver speciella lerugnar; lösningen blir ett krematorie. Statyn blir förvånansvärt bra, trots lite bränd här och där!

De kommer överrens om att någon slags avledande manöver krävs för att kunna ställa statyn på plats: framför näsan på stadens staty av Lelantos utanför stadshuset. Planen blir att kapa en TV-station, som då även kan användas till att sända ut ett Budskap att följa med avtäckningen av statyn. Sagt och gjort: en vit pickup görs om i regnbågens alla färger à la Pride, stadens alla pizzabud får en beställning av ansjovispizzor till TV-stationen och infiltreringen kan börja!

Glada i hågen går gruppen till TV-stationen iklädda pizzabudsuniformer, och får en rundtur; de är riktiga charmtroll, när de vill. En osynlig drone hackar sig in i datorsystemen med gruppens Budskap, redo att sändas när de helst önskar. Nere i foajén möts gruppen av till synes oändliga mängd pizzor, tillsammans med ungefär halva stadens poliser. Trigger Joe får spader, och det tar inte lång tid förrän någon råkar använda sina Superkrafter - en smart polis ringer WHO illa kvickt! En Superhjälte vid namn Superfrog dyker snart upp och sluddrar något om att de ska ge upp. Det går ju sådär... Men han är mäktigare än gruppen, i alla fall individuellt, så det blir en del grodhopp på snabbtfärdande bilar och frätande syror på kläder, trots goda idéer kring att göra den fint målade flyktbilen osynlig. Till sist kommer de i alla fall undan, och den gröna hjälten blir nästan mosad av bilen av bara farten... Statyn avtäcks, och Budskapet når Redstone City!
avatar
Erik

Antal inlägg : 197
Registreringsdatum : 14-05-21
Ålder : 30
Ort : Edsberg

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Lies & Mischief: The Tale

Inlägg  Erik i tis maj 17, 2016 3:10 pm

Session #3

Reaktion på Budskapet: Redstone City vet nu att en ny skurkgrupp är aktiv (+1 Ökändhet, 1 totalt). De flesta är inte oroade; det enda de gjorde var att ställa dit en rätt ful och överstor staty. De är dock smått förvirrade över det som sas... Merparten av populationen gillar ju WHO, även om den inte är perfekt, så en viss förvirring uppstår kring vad det här med symboler och oligarker ska vara för något. Det finns ju alltid folk som kan tänka sig lyssna, dock, särskilt sympatisörer inom WWF, där de nu har lite mer inflytande (+1 Inflytande, 2 totalt).

Gruppen hänger hemma hos Ganesh och för ett visst mått av oväsen, något som inte uppskattas av granntanten Mrs. K. våningen under. En lastbil parkerar utanför huset, vars ägare knackar på lägenheten ungefär samtidigt som någon annan tar och leker GTA med lastbilen. Han presenterar sig som Slow Rider, sänd av Moriarty med ett uppdrag: att undersöka en av WWFs utposter utanför Redstone City, som inte svarat på anrop de senaste två dagarna. Sagt och gjort, man tar några cyklar och följer GPS:en till en lastbil med ett lik i förarsätet (bra säkerhetssystem är trevligt att ha) och kör sedan iväg i en rasande fart.

Många konstiga konversationer först under den två timmar långa bilfärden, bl.a. om hur öl blir mer ju mer man delar, och vissa märkliga paralleller med Jesus. Slow Rider kör som The Night Bus från Harry Potter, fast utan magin, och det blir en hel del kaniner som får sätta livet till längst med vägen.

Till slut kommer man fram, och ser hur lyset snabbt släcks; det är uppenbarligen någon hemma som inte vill att man ska veta det... Analys: Full Frontal Assault™! Bat-Man blir slängd in genom ett fönster av Napoleon Blownapart med medföljande illa valt skämt: "Three guys goes through a window: a rabbi, a priest, and a black guy!" Det svartnar för Bat-Man, som knappt hinner se en man i någon slags robotdräkt, fyra kumpaner och tre medvetslösa WWF-arbetare innan han går smått bärsärk i jakt på Napoleon. Han lyckas till slut lugna ner sig, men inte senare än att Slow Rider lyckats bli totalt nedslagen av kumpanerna. Tydligen är mannen i robotdräkten känd som Farsight, en tidigare WHO-hjälte som försvunnit spårlöst. Efter en riktigt sweet combo-move med Bat-Man, Napoleon Blownapart och Ganesh's Inertia Drone så får man i alla fall Farsight att fly fältet. Trigger Joe lyckas klämma ur sig "Slå inte min negerkompis!" när en av kumpanerna går på Bat-Man, vilket inte direkt hjälper dennes redan sköra humör...

Efter vissa om och men lyckas i alla fall Slow Rider få en av WWF-arbetarna att skriva på ett leveranskontrakt, trots att lastbilen med godset numera är totalkvaddad, men det behöver man ju inte nämna... Utposten är i alla fall rensad på Farsight och hans medhjälpare, men vad hans motiv var är svårare att urskilja. Ryktet hade gått att han var besviken på WHOs "mesiga attityd", men om det är det som stämmer vet bara Farsight själv. Han verkar dock farlig, så man får se upp; vem vet om han dyker upp igen någon gång...
avatar
Erik

Antal inlägg : 197
Registreringsdatum : 14-05-21
Ålder : 30
Ort : Edsberg

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Lies & Mischief: The Tale

Inlägg  Krisdoffer i mån jul 25, 2016 11:59 am

Session #4 Grispeace!

Braket inne i baconfabriken blev bedövande när "Team name pending" drog lastbilen genom deras portar. deras syfte med inbrottet blev snart de anställda varse då de, efter en halvhjärtad insatts att valla dem till en behändig klunga, fick ställa sig i en mänsklig pyramid och fick grismasker att ha för ansiktena.

"Jag är Ganeesh! Ge mig 10 000 dollar!!!! Annars är det slut på allt fläskätande. Jag är Ganeesh!" var kontentan av det budskap som publicerades på youtube och spreds vidare på sociala medier.

Den andra filmen som publicerades visade också att de som invaderat baconfabriken hade superkrafter... något som hade missats i den första videon då Ganeesh och Slowrider var för upptagna med att posera och citera Team Rocket.

Till slut anlände en gammal fiende till fabriken. Frogman! gentlemannagrodan som i sitt senaste möte med Ganeesh hade blivit påkörd och fått en pizza i ansiktet. Efter att ha misslyckats med att övertala skurkarna att ge upp och bespara honom det tröttsamma med att hjälta på övertid hoppade han upp på taket och ned genom ett fönster. Väl nere på golvet möttes han av välkomstkommittén bestående i Slowriders hagelbössa som raskt brakade av en salva i magen på hjälten som näst intill kväkade av på direkten.

Ilsk på bovarna och särskilt upprörd över mottagandet slet Frogman tag i Slowrider och började kväva honom till döds med sina frätande armar. Vad han däremot inte hade väntat sig var att Bat-man och Trigger Joe skulle hoppa upp ur ett kloakhål och anfalla honom medan han låg där och brottades på marken. Ganeesh sköt honom med sina drönare och Bat-man bonkade honom med sitt baseball trä och Trigger Joe... Ja Trigger Joe sa "minns du mig pizzaface? Smaka på den här!!!" och mulade Frogman med grisavföring i ansiktet. Det hela blev tillslut för mycket för hjälten som svimmade av skadorna.

Vad som hände sedan cencurerades snabbt av WHO då den nya videon som dök upp på youtube visade hur skurkarna hade sågat av en arm från hjälten och hängt upp honom över en engångsgrill och smetat ned honom med gräddfil och mer grisexrement.

När poliserna anföll byggnaden hittade de dock bara förvirrade anställda, den sönderslagna grodmannen, lite utspridd potatis och en badanka. Och när jag tänker efter hittade de även en bomb som de illa kvickt desarmerade.

Skurkarna hade dock flytt utan sina 10 000 dollar och varför de gjorde det hela är fortfarande ett mysterium.
avatar
Krisdoffer

Antal inlägg : 299
Registreringsdatum : 13-04-21
Ort : Gällivare

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Lies & Mischief: The Tale

Inlägg  Sponsored content


Sponsored content


Till överst på sidan Gå ner

Till överst på sidan


 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet