Förändring på melee range-reglerna (Warmachine)

Gå ner

Förändring på melee range-reglerna (Warmachine)

Inlägg  Jocke i fre nov 04, 2016 9:23 am

Ruling: http://privateerpressforums.com/showthread.php?257449-Engagement-LOS-and-Melee-Range&p=3724072#post3724072

Förklaring: http://privateerpressforums.com/showthread.php?263997-Diagram-Explaining-the-Melee-Range-Infernal-Clarification

I korthet:
melee RANGE är nu 0.5 , 1 eller 2" runt HELA modellen (360 grader).

du kan fortfarande inte attackera eller engage någon i din back arc, precis som vanligt.

Skillnaden är att man nu kan charge förbi en gubbe utan att dom går ur din melee range. Du kanske tar free strikes (dom funkar precis som vanligt), men men du kan fortsätta storma även om din target lämnar din front arc, så länge han är i melee range. Man vänder sig om som vanligt på slutet av sin charge.

Den andra skillnaden är med Dark Shroud (Bane Warriors, Ragman etc) och liknande abilities som påverkar folk i melee RANGE. Du kan nu ta en bane, springa in i motståndarens back arc och vända dig bort. motståndaren får -2 ARM, men ni engagar inte varandra, så du kan skjuta honom utan att få -4 to hit.


Det är en ganska liten förändring, men det är skitbra för folk med parry, eftersom dom nu enkelt kan charge förbi en target och få back strikes. Även skitbra om man skall döda en caster i melee. chareg förbi med din heavy och få +2 to hit. de flesta heavies klarar en free strike från en caster utan att gå sönder.
avatar
Jocke

Antal inlägg : 2461
Registreringsdatum : 11-07-20

Till överst på sidan Gå ner

Till överst på sidan


 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet