Bra att tänka på inför Lucia-turneringen

Gå ner

Bra att tänka på inför Lucia-turneringen

Inlägg  Jocke i mån dec 03, 2012 8:42 am

Tänkte bara lista lite saker som är bra att komma ihåg inför turneringen.

 • Man måste ha en utskriven kopia av sin lista(listor) med sig, dvs, du gör din lista hemma så att den är färdig när tävlingen börjar.

 • Man får ha maximalt två listor. Man måste köra samma faction, men kan köra olika theme forces / contracts.

 • Om man har två listor får man INTE ha med någon ting som har field allowance "C" i båda listorna. Alltså måste listorna ha olika warcasters, och man får inte ha samma karaktärer i båda listorna

 • Man får veta vilken faction motståndaren kör, och man får se BÅDA hans listor innan man väljer vilken lista man skall spela. Man får även veta vilket scenario som gäller innan man väljer lista. Båda spelarna väljer sedan lista samtidigt (dolt) så att ingen vet säkert vilken lista motståndaren har innan man själv väljer.

 • Det senaste jag hörde var att vi kör 25p. Varje lista skall då ha upp till 5 extra "gratis" poäng som används vid reenforcements. se sid 10 i steamroller reglerna.
  http://privateerpress.com/files/SR2012_Rules_V1.3.pdf

 • Snälla, se till att köra med kort istället för med telefon. Tävlingen är på tid och kort är mycket snabbare. Officiellt så skall det vara 5 min per turn, men hittils har vi kört 8 min. Det har visat sig svårt nog, och jag tror nog att vi nöjer oss med 8 min, men Danne som organisatör har naturligtvis sista ordet där. Jag tror även att vi kommer att begränsa totaltiden för en match till typ 90 min, men igen så är det Danne som bestämmer.

 • Många kommer att spela med proxade/omålade modeller vilket är ok, men se till att markera front arc på alla baser. Det kan vara djävulskt irriterade att försöka utröna ifall en gubbe är precis i back arc när man inte vet exakt var back arc går. Det finns mallar i lokalen för att markera baserna så att det blir rätt.

 • Kolla igenom SR-reglerna så att du har lite koll på hur scenariot fungerar. Med lite tur, så kommer Danne att annonsera vilka scenarios vi skall läsa på innan tävlingen så att vi inte behöver kunna alla 18 Wink

 • Om du inte redan provat, så kom ner till lokalen och ta en match eller två med steamroller. Man måste tänka helt annorlunda när man spelar, och om man glömmer bort scenariot så förlorar man ganska snabbt. Att spela på tid är också en ny upplevelse.


avatar
Jocke

Antal inlägg : 2474
Registreringsdatum : 11-07-20

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Bra att tänka på inför Lucia-turneringen

Inlägg  Danne i mån dec 10, 2012 2:35 am

Bra om flera kunde anmäla intresse också för att vara med..

Jocke
Micke
Chrille
Magnus

Är de jag vet förutom mig själv som kommer att kunna deltaga.. Om det är fler som vill vara med och spela under nästa helg vore de bra om de anmäler in sig här på forumet.. i denna tråd.. eller i kampanj forumet..

Bra punkter Jocke och 5m är för snålt vi är inte snabba nog hehe
så det är 25pts 8m... och kommer att välja ut 4-5 bas scenarion, som inte är så invecklade att köra.. Men som är olika från varandra, tänkte vi kunde kolla in det under måndagen 11/12..

Om vi inte blir flera än 4-6 stycken bör vi kunna klara av hela Turneringingen under söndagen.. eller under Torsdagen om folk inte jobbar..
avatar
Danne

Antal inlägg : 1351
Registreringsdatum : 12-03-10

Till överst på sidan Gå ner

Till överst på sidan

- Liknande ämnen

 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet