Spacehulk/SpaceCrusader MOD..

Gå ner

Spacehulk/SpaceCrusader MOD..

Inlägg  Danne i lör feb 02, 2013 12:44 am

Har bestämt mig för att göra en Mod på dessa två gamla Klassiker, och jag kommer använda Armé listan från senaste Forge world boken


Setup Kommer vara som följer upp till fyra spelare och en SL

Varje spelare måste skapa följande efter en satt poäng, men vi använder arme lista och regler som står skrivna i Horus Herasy boken, för den ger SJUKT mycket valmöjligheter att skapa en Unik styrka för varje spelare. Dock måste styrkan bestå av nedanstående modeller för att hålla balansen.
Main HQ 1st Legion Praetor 100pts grund sedan kan man kitta ut han hur man vill typ..
Secondary HQ 1st Legion Centurion 50pts grund, sedan kan man välja att uppgradera honom till en Consul. Vilket betyder att han kan bli något av följande, Chaplin, Master of signal, Legion Champion, Vigilator, Librarian, Forge Lord, Primus Medicae, Siege Breaker, Moritat.
Elites 1st 5 man Terminator Squad, får ej vara flera än 5... finns två olika sorter.. med olika utrustning
Troops/fastAttack/heavysuport. En 10 manna stor Spacemarine Squad och man får välja från följande, Legion Heavy Suport, Seeker Squad, Reconnaissance Squad, Suport squad, Breacher Siege, Assult Squad eller en Legion Tactical Squad. Som ni ser så ger legion listan en mycket högre Custimazation än en vanlig space marine lista. Med 7 olika typer och man får också tillgång till alla special rules som squaden man har använder och den Wargear de får använda etc. Vill man spela en chaos force, så finns det ytterligare 4 styken special units, två terminator special squads och två vanliga marine squads, Bersker world eaters med chain axes och Nosie marine, Emperor Childrean..
Heavy En Dreadnought..

Detta betyder att varje Spelare har tillgång till 18 modeller totalt, bestående av två ledare, 5 terminators, 10 Space marines och en Dreadnought. Vi har modeller för att bygga samman 4 sådana lag, Mina marines, freddans marines, Jonas Marines och Mickes Marines. vill man använda sig av Chaos marines går det bra också... Finns special rules för Fyra Legions, med special rules och wargear, Sons of Horus, World Eaters, kan ha 10 man i en Rampager Squads bland annat, Tänk Khorn berserkers hehe.., Emperors Childrean och slutligen Death Guard, Bästa av allt är att det nu finns Game Stats för alla fyra Primarchsen för dessa 4 Legions sjukt ballt..

SL: Vi kommer fixa ett Mortalis bord är ju tanken, med gångar och bulkheads. SL spelare styr the Tyrranid Strikeforce som kommer kräla runt över hela kartan och sätta käppar i hjulen för varje spelare... Detta är en grej som man ska kunna spela om och om igen och vara en KUL grej att göra.. med mycket random stuff etc. Men med Solida Regler kan det nog bli JÄVLIGT SKOJ om folk ger det en chans..

Bas upplägget är som följer: Varje spelare startar I varsitt hörn, det finns för-markerade Objectives på kartan, och varje spelare får poäng under spelets gång när de uppnår dem. Man spelare på X antal turer. Alla gångar har FOG of WAR, så SL kommer placera ut fällor, fiender och överraskningar på ett separat kart papper som bara han har sett innan fighten börjar. Det kommer vara gångar och pathways, som Hero Quest, Space Crusader och Spachulk, och man får röra sig runt och öppna dörrar och lägga sig i försåt för varandra. Vissa RUM kommer vara större än andra, vissa gångar kan vara smalare etc.. När turerna har tagit slut, räknar man ihop poäng, det är alla mot alla.. SL får inte poäng, utan löser dispyter och rör monster under sin tur(Vi kan lätt rotera vem som SLar, om vi har ett enkelt och lätt system att spela efter).

Tanken från min sida är att om vi tycker detta är kul, kan alla som vill skaffa och bygga sin egen Strikeforce, Med sitt eget tema etc..
Men vi måste få ett standard regelsystem som är hyffsat balanserat först. så vi måste test spela detta en del och se, hur vi kan få det att funka på bästa sätt..

Random Bilder på hur det kan se ut
avatar
Danne

Antal inlägg : 1351
Registreringsdatum : 12-03-10

Till överst på sidan Gå ner

Till överst på sidan


 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet