Höst-turnering! 28/9 Scenarios bestämda!

Gå ner

Höst-turnering! 28/9 Scenarios bestämda!

Inlägg  Jocke i tis maj 14, 2013 11:22 am

Japp, jag vet att jag är ute i god tid, men jag har en bra anledning Smile

Lördagen den 28e september planerar jag att hålla en turnering, precis på samma sätt som den vi hade för ett tag sedan, men med ett VIKTIGT undantag. Endast målade modeller är tillåtna! Jag vet att det låter ambitiöst, men jag tror att flera av oss kan ha detta som en sporre för att fixa klart en armé. Det ligger långt in i framtiden, och även om man inte har målat en enda gubbe än så kan man hinna fixa två fullt målade listor om man lägger manken till. det är fyra och en halv månad kvar Smile

Naturligtvis så håller jag inte på de officiella reglerna for steamroller painting och converting (för jag tycker att dom suger) men följande regler gäller.

1) Minst FEM färger per gubbe. Har man en gubbe som skall vara helgrön får man göra fem shade/highlight steg, men de flesta gubbar har upp åt fem olika färger. vill man sedan skugga och highlighta är det bonus. Jag kommer naturligtvis inte sitta och räkna färger på varje gubbe, men här har vi en nivå att sikta på. Som ett exempel kan man göra hud, cloth, läder och metall i olika färger följt av en dip. det blir fem färger. enkelt va?

2) Baser skall ha markerade front arcs (tre små vita prickar räcker) och dpm skall ha någon form av sand, gräs eller annan målad textur ovanpå. Till exempel kan man limma på lite sand som man målar brun och sedan limma på lite static grass här och där. Mer än så behövs inte. man kan till och med skippa gräset om man vill ha öken eller stadslandskap, eller skippa sanden om man bara vill ha gräsmatta, men det skall vara NÅGOT på baserna.

3) conversions, och användande av alternativa modeller är tillåtet (och kanske till och med en bonus!). Det viktiga är att det skall vara lätt för din motståndare att hålla reda på vilka gubbar som är vilka efter att du berättat vad dom föreställer. Jag kan ta exempel från min egen armé. Jag använder Woodelf modeller (med häftiga svärd) som nyss hunters. helt ok. Jag använder Fenn blades som boomhowlers: helt ok, jag har ju inga andra troll att välja på. Jag använder en cygnar master gunner istället för piraternas master gunner. det är helt ok. Jag använder en reaper modell (blondin med tajta byxor) istället för Rhupert carvolo (kille med mustasch och utsvängda byxor). det är helt ok, för hon spelar flöjt (han spelar säckpipa).

hela poängen är att om jag talar om för min motståndare att "det där är piper, och det där är master gunner" så är det inga problem för motståndaren att komma ihåg detta. Vad som däremot inte är ok är att jag just nu använder long gunners som proxies för halbardiers. Där kan det bli missförstånd, eftersom dom ju faktiskt skulle kunna vara long gunners; en trupp som fungerar HELT annorlunda än halbardiers. där får jag lov att måla upp lite nya halbardiers. Om man är osäker på något är det bara att snacka med mig. vi har ju lång tid på oss att diskutera saken SmileSå. Förra tävlingen satsade vi allt på gaming, och det funkade ju bra. Nu är tanken att vi behåller allt vi gjorde i förra turneringen, men vi lägger på hobby aspekten. Vi spelar med målade modeller, på våra snygga bord, med vår snygga terräng och satsar på att behålla (och öka) kvalitén på spelandet, men lägga till den visuella biten. Det är faktiskt en helt annan känsla att spela två helt målade arméer mot varandra. Så tänk till och börja planera. Vilka gubbar behöver ni måla? garanterat kommer ni att hinna ändra på mycket fram till dess, men då är det detaljer vi snackar. i stora drag tror jag att ni redan nu kan lista ut vilka trupper och jacks som bör färdigställas.

Jag kommer naturligtvis att komma med mer detaljerad info om tider, lottning och vilka regler som skall gälla i övrigt, men det blir liknande vad vi körde sist. Sikta på att färdigställa två snygga 35p listor så tar vi detaljerna senare.

Uppdatering 27/8 - 2013: Gaming, tider och anmälan
Gaming - regler
35p - SR 2013
max 2 listor, inget krav att spela båda.
inga specialists.

Vi spelar steamroller. Jag har ännu inte bestämt vilka scenarios det blir, men vid det här laget har väl alla vant sig med SR2013, så det skall inte vara något problem. Det kommer att bli som förra gången, att jag ställer upp X antal bord (beror på antalet spelare) med ett scenario på varje bord. Jag ser till att man inte behöver spela så många gånger på samma bord (troligen inte mer än två).

Vi kommer att använda death clock 50 minuter, men då ingår deployment! Man ställer alltså fram gubbarna på bordet (utanför deployment zone), sedan startar man klockan och deployar. Jag kommer inte att vara någon nazist med att man inte får pausa klockan, men man får bara pausa när det handlar om regelfrågor och liknande.

Vi kommer att använda min egen version av deathclock. det innebär att om tiden tar slut för en spelare, så förlorar han inte automatiskt. istället går turen över till motståndaren och vi får control points som vanligt. Sedan blir det motståndarens tur och han gör sina drag (om han vill, han kan även välja att omedelbart avsluta sin runda) och i slutet på hans runda så scorar man som vanligt PLUS att spelaren som har tid kvar can "växla in" tiden mot control points. för varje HEL 5min man har kvar får man 1CP (alltså får man 0 om man har 0:01-4:59 kvar och 1 om man har 5:00-9:59 osv)

Om någon spelare vinner på assassination vinner han med 3-0
Om någon spelare kommer upp till 5CP (och har flest CP) vinner han med 3-0
Om någon spelare har flest CP men inte 5+ så vinner han med 2-0
Om båda spelarna har lika CP blir det 1-1
Inga andra tie breakers används. Det kan alltså bli oavgjort.
Om motståndaren inte dyker upp (i tid) vinner man med 3-0


Tid och plats
I lokalen, lördagen den 28/9 kl 09:30. Första matchen drar igång kl 10:00 och då skall man stå vid sitt bord med sina modeller framställda.

Exakta tider för varje match kommer att justeras beroende på hur många vi blir, men tills vidare gäller detta:

10-12 - Round 1
12:30-14:30 - Round 2
14:30-15:30 - PAUS (mat kanske?)
15:30-17:30 - Round 3
18-20 - Round 4

Beroende på hur det ser ut i poängställningen och vad klockan blir så kan det bli en final, men det får vi se på plats.Anmälan
Anmäl er här på forumet, ASAP. Följande personer är (typ) anmälda, men jag vet att fler har visat intresse.

Magnus
Danne P
Banne
(Kristoffer)
Micke
Martin
Chrille


Uppdatering 12/9 - 2013: Scenario
I min outgrundliga visdom har jag bestämt att följande scenarios kommer att spelas:

Incursion
In to the Breach
Process of Elimination

Som det ser ut just nu blir det tre bord, och således tre scenarion. Om någon mer anmäler sig (så att det blir fyra bord) kommer det bordet vara Ammunition Run.

Scenariot kommer att vara mycket viktigt i denna turnering med tanke på hur min variant på deathclock funkar. Tänk noga igenom hur ni skall spela scenariot, och ifall ni måste anpassa er lista för att klara det. Ni har fortfarande chanshen! Smile


Senast ändrad av Jocke den lör sep 28, 2013 8:25 pm, ändrad totalt 9 gånger
avatar
Jocke

Antal inlägg : 2474
Registreringsdatum : 11-07-20

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Höst-turnering! 28/9 Scenarios bestämda!

Inlägg  Krisdoffer i tis maj 14, 2013 11:42 am

But it's gonna take money,
A whole lot of spending money.
It's gonna take plenty of money,
To do it right, child.

It's gonna take time,
A whole lot of precious time.
It's gonna take patience and time,
To do it, to do it, to do it, to do it, to do it,
To do it right!

ambitiöst om nånting men de flesta är väl åtminstonne halvvägs klara redan Smile
avatar
Krisdoffer

Antal inlägg : 299
Registreringsdatum : 13-04-21
Ort : Gällivare

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Höst-turnering! 28/9 Scenarios bestämda!

Inlägg  Danne i ons maj 15, 2013 1:23 pm

Haha jag tror nog att jag i alla fall kommer att kunna ha målat det jag använder till dess hehe....

_________________
avatar
Danne

Antal inlägg : 1351
Registreringsdatum : 12-03-10

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Höst-turnering! 28/9 Scenarios bestämda!

Inlägg  Martin i ons maj 15, 2013 8:30 pm

Har tillräckligt som är målat och i den takt jag målar så är den här deadlinen en baggis Smile
Lite långt ifrån för att säga exakt om jag kan va med men preliminärt är jag med Smile
avatar
Martin

Antal inlägg : 409
Registreringsdatum : 13-02-04

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Höst-turnering! 28/9 Scenarios bestämda!

Inlägg  Micke i ons maj 15, 2013 11:20 pm

Målade modeller? KLAR! Very Happy

Jag borde kunna vara med på det. Smile
avatar
Micke

Antal inlägg : 964
Registreringsdatum : 12-03-05
Ort : Upplands Väsby

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Höst-turnering! 28/9 Scenarios bestämda!

Inlägg  Jocke i sön jul 07, 2013 8:19 pm

tänkte bara bumpa tråden lite. mindre än tre månader kvar att fixa gubbarna Very Happy
avatar
Jocke

Antal inlägg : 2474
Registreringsdatum : 11-07-20

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Höst-turnering! 28/9 Scenarios bestämda!

Inlägg  Magnus i tis jul 16, 2013 1:46 pm

Målandet är igång! kommer vara klar med minst en armé iaf Very Happy
avatar
Magnus

Antal inlägg : 283
Registreringsdatum : 13-07-12

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Höst-turnering! 28/9 Scenarios bestämda!

Inlägg  Jocke i ons jul 31, 2013 9:17 am

Två månader kvar nu Smile

Alla börjar bli färdiga va? inte? Very Happy
Jag skall försöka se till att jag själv har båda mina 35p arméer klara jag med, av ren sympati. För er som skall vara med och tävla ville jag bara lägga in att jag förväntar mig att ni har tokens för alla effekter som ligger kvar på en modell, så som animus, upkeeps, choir och liknande buffar / debuffar och feat, men där räcker det med att det står "Feat", inga effekter behöver stå på token.  PP tokens funkar utmärkt, men de skall vara uppmärkta med namn så att det inte kan vara någon tveksamhet om vad token gäller. Skall jag ha "Bullet Dodger" på min caster så räcker det inte med en token som det står ett slarvigt "B" på. Minimum jag kan tänka mig är "BtDr" eller "Bullet" eller något sådant.

Jag kan starkt rekommendera att göra små tokens i word. skapa en "textruta" av lämplig storlek (1-2cm) med fullständigt namn på effekten och gärna någon tjusig färg, typ så här:Det tar en halvtimme att kolla igenom sin armé och bestämma vilka tokens man behöver och göra dom i word. sedan är det bara att printa ut (jag kan hjälpa till med färgutskrifter) och klistra upp på tunn kartong (typ baksidan på kollegieblock, eller plasticard om man är på det humöret) och klippa ut.

Om det skulle vara någon som av någon anledning inte har tillgång till word eller liknande så kan jag fixa utskriften. Skicka bara en lista på vilka effekter du behöver tokens till till mig i ett PM så fixar jag det. Jag lovar att inte avslöja för någon vilken caster du skall spela (och själv spelar jag ju inte).Anledningen till detta är naturligtvis uppenbar. det skall aldrig behöva bli tjafs om ifall en stalker warpade för strength eller stealth, eller om choir sjöng battle eller passage och så vidare. Det gör också det lättare för din motståndare att hänga med på vad du gör. När man lägger upp en buff måste man ju vanligen vara inom en viss range. Din motståndare kan då se att du buffar något, och kan be att du dubbelkollar avståndet ifall det är tveksamt. Att missbedöma avstånd för buffar händer den de bästa av oss, och då är det bra att man kan få hjälp att komma ihåg.

Nu är ni förvarnade. Om det blir diskussioner om ifall någon featede eller inte, eller om man kastade den ena eller andra buffen på någon gubbe så kommer jag bara att titta på bordet. ligger det ingen token där så gäller inte effekten. Så kör dom nu mera på större tävlingar och det är helt klart det bästa sättet att vara säker på.

Lycka till!
avatar
Jocke

Antal inlägg : 2474
Registreringsdatum : 11-07-20

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Höst-turnering! 28/9 Scenarios bestämda!

Inlägg  Krisdoffer i fre aug 23, 2013 9:27 pm

Nästan bara en månad kvar ska ni veta Very Happy 
avatar
Krisdoffer

Antal inlägg : 299
Registreringsdatum : 13-04-21
Ort : Gällivare

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Höst-turnering! 28/9 Scenarios bestämda!

Inlägg  Jocke i tis aug 27, 2013 11:46 am

bump igen! bara en månad kvar och det är dags att anmäla sig. se första posten för uppdateringar!
avatar
Jocke

Antal inlägg : 2474
Registreringsdatum : 11-07-20

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Höst-turnering! 28/9 Scenarios bestämda!

Inlägg  Micke i tor aug 29, 2013 8:51 pm

Som sagt. Jag är på. Ska bara bestämma mig för listor. Razz
avatar
Micke

Antal inlägg : 964
Registreringsdatum : 12-03-05
Ort : Upplands Väsby

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Höst-turnering! 28/9 Scenarios bestämda!

Inlägg  Jocke i tor aug 29, 2013 9:06 pm

man behöver inte lämna in listorna i före väg, men se för fasen till att ha med dom på dagen D Smile
avatar
Jocke

Antal inlägg : 2474
Registreringsdatum : 11-07-20

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Höst-turnering! 28/9 Scenarios bestämda!

Inlägg  Krisdoffer i tor aug 29, 2013 10:00 pm

Jag anmäler mig men vet inte om jag kan... måste fixa massa saker nu när jag fått för mig att fly iväg till Norrland Razz
avatar
Krisdoffer

Antal inlägg : 299
Registreringsdatum : 13-04-21
Ort : Gällivare

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Höst-turnering! 28/9 Scenarios bestämda!

Inlägg  Micke i tor aug 29, 2013 10:19 pm

Krisdoffer skrev:Jag anmäler mig men vet inte om jag kan... måste fixa massa saker nu när jag fått för mig att fly iväg till Norrland Razz
Jag förstår att du tycker om att spela med Khador. Ska du börja leva som dem också?

Skämt åsido. Jobbet som kallar antar jag?
avatar
Micke

Antal inlägg : 964
Registreringsdatum : 12-03-05
Ort : Upplands Väsby

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Höst-turnering! 28/9 Scenarios bestämda!

Inlägg  Martin i tor aug 29, 2013 11:36 pm

Jag kommer med och skäms över mitt dåliga sinne för taktik Wink
avatar
Martin

Antal inlägg : 409
Registreringsdatum : 13-02-04

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Höst-turnering! 28/9 Scenarios bestämda!

Inlägg  DanielBerg i fre aug 30, 2013 2:53 am

Kommer, dock en liten fråga:
Jag kommer använda saker från Fredrik, hur gör vi då med målningen?

Harrier
Spawning Vessel (Leader and 5 Grunts)
Spell Martyr

Är tre grejer som jag kommer låna, får väl pressa Danne att kontakta fredrik så vi åtminstone har de drybrushade i standard färgarna.
avatar
DanielBerg

Antal inlägg : 494
Registreringsdatum : 12-10-02

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Höst-turnering! 28/9 Scenarios bestämda!

Inlägg  Jocke i fre aug 30, 2013 7:54 am

@Bayman
Kul att du vill vara med. Övning ger färdighet Smile (du spöade ju mig sist vi körde Very Happy)

@Bane
Endast målade gubbar gäller. Det är helt OK om dom inte har samma färger som dina gubbar, men (typ) fem färger med baser som har något ovanpå och markerade front arcs är det som gäller Smile
avatar
Jocke

Antal inlägg : 2474
Registreringsdatum : 11-07-20

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Höst-turnering! 28/9 Scenarios bestämda!

Inlägg  Chrille i fre aug 30, 2013 9:57 am

Jag tönkte oxå vara med.
avatar
Chrille

Antal inlägg : 579
Registreringsdatum : 12-03-10
Ålder : 35

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Höst-turnering! 28/9 Scenarios bestämda!

Inlägg  Jocke i fre aug 30, 2013 1:36 pm

tyckte att jag hade glömt någon Smile
avatar
Jocke

Antal inlägg : 2474
Registreringsdatum : 11-07-20

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Höst-turnering! 28/9 Scenarios bestämda!

Inlägg  Elias i mån sep 09, 2013 12:55 am

Kommer tyvärr inte kunna jag ska på lajv mellan den 26e och 29e

Elias

Antal inlägg : 51
Registreringsdatum : 12-10-07

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Höst-turnering! 28/9 Scenarios bestämda!

Inlägg  Jocke i mån sep 09, 2013 7:29 am

buuuu! Razz
avatar
Jocke

Antal inlägg : 2474
Registreringsdatum : 11-07-20

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Höst-turnering! 28/9 Scenarios bestämda!

Inlägg  Jocke i tor sep 12, 2013 2:59 pm

Jag lade in info om vilka scenarios vi kommer att spela i första posten.
avatar
Jocke

Antal inlägg : 2474
Registreringsdatum : 11-07-20

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Höst-turnering! 28/9 Scenarios bestämda!

Inlägg  Sponsored content


Sponsored content


Till överst på sidan Gå ner

Till överst på sidan

- Liknande ämnen

 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet