Iron Kingdoms RPG

Gå ner

Iron Kingdoms RPG

Inlägg  DanielBerg i ons okt 23, 2013 8:21 pm

Tänkte i framtiden SLa ett Iron Kingdoms (aka Warmachine&Hordes) rollspel, och undrar vilka som är intresserade.
Det hela kommer starta i Five Fingers, härifrån kan man ta sig till mer eller mindre hela Immoren!
http://illiweb.com/fa/pbucket.gif
http://www.davidrm.com/rpg/?cat=28

Edit Dec 2013: http://illiweb.com/fa/pbucket.gif
LAWS OF THE LAND!! BEWARE EVIL DOERS! HALT, CRIMINAL SCUM!! Vi är i Ord.

Ligger mycket centralt och kommer sätta händelser ett år innan den nuvarande storylinen, precis innan kriget börjar. Om ni är sugna på att spöa lite Skorne är väl de enda ni måste resa mer åt öst för.

Lite info om själva spelet:
Du är en minor Hero som söker sin plats i världen, eller vad nu du vill söka för vinna lycka!
Mycket kommer kännas igen från oss som kört warmahordes. Det är ett enkelt system där du har 2d6or som standard för att träffa eller skada motståndaren. Och många skills är rakt av översatta och modiferade för rollspelet.
Striderna sker med modeller och tydliga regler som vi känner igen från PP(1"= 6 feet. 2" = 12 feet, känns som en bra sak att informera om tidigt). Här självklart uppmuntras att bygga sin egen karaktär/ta med bra representerad model.

Rollformulär kan laddas ner här http://privateerpress.com/iron-kingdoms/downloads
En väldig bra sak är att vid karaktärskapande sker inga rolls, så man kan skapa en egen karaktär utan SL's hjälp, men självklar inspektion kommer att ske och att man behöver grundstatsen för raserna. Kommer att referera till stats då och då. Kan vara bra att ha ett formulär att titta på

Man har fyra Archtypes att välja mellan, vid skapandet kan man välja en av dessa. De får följande bonusar:

Gifted: Alla möjliga magiker! Från Shamaner, häxor, trollkarlar till Warcasters. Börjar med ARC statsen, som gör att man kan kasta magi.
Intellectual: Naturliga ledare som koordinerar gruppen att arbeta bättre. Har en Permanent +1 till to hit rolls och dmg rolls för gruppen och sig själv. Två Intellectuals buffar stackar inte.
Mighty: Warriors, barbarians, tanks och andra close combat orienterade karaktärer som vill göra mycket damage och kunna ta stryk tillbaka. Har en Permanent Additional Dice på när de rollar damage.
Skilled:Den typiska roguen, tjuven, Kayazy assassin! Har en Permanent Additional Dice to Hit.

Efter man valt Archtype, får man också välja EN SKILL/ABILITY/FEATpå en lista som varje Archtype har som ger dig extra buffar. Som att du kan spendera en Feat Point att få tex +3 def (Skilled), +3arm (Mighty), Shoot into Melee without Penalty (Intellectual) och Power Full Caster +2" rng på spells (Gifted). Varje Archtype har 10 st likande skills och abilities men mycket stor variation.

Alla era karaktärer har 3 Feat Points, precis som i andra spel. Dessa kan spenderas på många sätt, till exempel som ovanstående text, eller bara en re-roll på något viktigt och likande.


Senast ändrad av DanielBerg den ons dec 04, 2013 11:02 pm, ändrad totalt 3 gånger
avatar
DanielBerg

Antal inlägg : 494
Registreringsdatum : 12-10-02

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Iron Kingdoms RPG

Inlägg  DanielBerg i ons okt 23, 2013 8:21 pm

Raserna som kan spelas är: Humans, Dwarfs, Iosans, Nyss, Gobber, Trollkin och Ogryn

Humans: Väldigt all around får vara alla Archtypes, får också välja att få +1 i PHYS, AGL eller INT efter man valt Career.
Dwarfs: Långsamare än människor, men smartare och starkare. Kan vara alla Archytpes. Får mindre penalties för att bära rustning och börjar med en Connection till en Dvärgklan (oftast en extra benefit till någon skill eller ability)
Gobber: Små goblins, snabba och smarta. Får inte vara Gifted Archtype. Har permanent boosted AGL rolls, +1 DEF och får inte använda tvåhandade vapen eller Rifles.
Iosan (alver): Som människor i stats, men smartare och snabbare. Får vara alla Archtypes. Får välja en extra ability från någon av sina Careers.

Nyss (northelves): Smidigare än Iosan, får inte vara Intellectual Archtype. Får inte Arcane Mechanik, Gun Mage, Arcanist eller Warcaster om de väljer Gifted (de är för omorderna, levt livet i outvecklade norr om Khador). Billiagre Nyss Bow o Claymore när man köper gear.
+1 på Initiative och Perception rolls. +3 Arm vs Cold Dmg, -3 Arm vs Fire Dmg.
Ogrun: De mycket religiösa, lojala och shamanistiska Ogres, kan bli några av de starkaste melee karaktärerna i spelet. De KAN dualweilda tvåhandade vapen eller bara greppa tag i en sköld och ha en tvåhandare som onehander. Får då -2 på To Hit rullen. I Skilled Archtype kan man ta bort dessa minus. Kan bara vara Mighty och Skilled
Trollkin: Deras stats är en kombo av dwarfs+humans. Får inte vara Intellectual Archtype. Får inte Arcane Mechanik, Gun Mage, Arcanist eller Warcaster om de väljer Gifted. Kan vara Giften, Mighty och Skilled Archtypes. Har Tough.
Har alltid Feat: Revitalize (selfhealar din PHYS stat med så hög PHYS stat du har) från Mighty Archtype, oavsett vilken annan Archtype du väljer.

Careers:
http://illiweb.com/fa/pbucket.gif
Man väljer två av dessa, man får båda Career's skills, abilities och starting gear.Om två careers har olika rustning får du välja vilken, men du får inte båda rustningarna, men alla vapen och annat får du.
En annan bra sak att veta om skills och ability, om du har ett vanligt Sword, och Hand Weapon 1, så har du +1 to Hit i närstrid. Hand Weapon 2 = +2 to Hit i Närstrid.

Exp:
Man är rätt så bunden till gruppen, och den mesta expen kommer från teamwork. Att slå in dörren och döda alla pirater är och ta den viktiga informationen är okej, men att hitta på roliga lösningar ger mer exp! Ett exempel de har i boken är att melee karaktärer lurarde ut pirater in i en gränd, och vid rätt tillfälle skjuter en Rifleman pc en bomb som Alchemisten preparerat. Boom Boom Boom!
Och andra lösningar ger en roligare upplevelse!
http://illiweb.com/fa/pbucket.gif
Så här ser det ut när man får exp, känns mer som att 2 exp här = 1 level. 4 = 2 levels osv om man tänker lite mer MMORPG mässigt.
Om ni skulle få 6 exp första mötet, så får ni alla benefits från 2 exp till 6 exp, att välja och sätta ut!

Yttligare förstärker de känslan att man ska arbeta tillsammans med:
Adventuring Companies
Här har man lite "guild" känsla. Man kan vara:
[/color]Arcane Order: Magifolk! Får ett eget hus och labratorium att jobba i och leva
[/color]Intrepid Investigation: Folk som söker och explorar saker, tillsammans får de alltid 100gold varje månad för att hålla igång sin gear och resekostnader.
[/color]Law Dogs: Bountyhunters som jagar allt från kriminella till desartörer. +2 i skillsrolls som leder dem mot sitt byte, och +2 i attack rolls mot sitt byte
[/color]Mercenary Charter: Slåss för pengar! Eran utvalda Kapten får Natural Leader ability, +2" i Command Range. Och alla i gruppen får extra upgraded skill i Anmial Handling, Command, Drivign, Gamling, Interrogation, Medicine, Negotiation eller Riding.
[/color]Outlaws: Får ett gömställe med fällor som varnar er om någon kommer, alla får Five Cant language (tjuvspråket)
Pirates!: Får ett litet piratskepp! eran utvalda Kapten får Natural Leader och alla får Hit the Deck ability (suffer no dmg fråm AoE when Prone)
[/color]Spy Ring: Får access till alla möjliga säkra hus för eran organisation, samt allt material till att förfalska intyg och papper, samt massa förklädnader och en skill upgrade i http://illiweb.com/fa/pbucket.gif

Rätt många restriktioner på Adventuring Companies, man måste ha en career som är med i listan till varje company.

Abilities Lista:
http://illiweb.com/fa/pbucket.gif

Så... frågor?
avatar
DanielBerg

Antal inlägg : 494
Registreringsdatum : 12-10-02

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Iron Kingdoms RPG

Inlägg  Martin i ons okt 23, 2013 10:49 pm

kollade lite på det med mina gamla warmachine buddies men startade aldrig nåt. Skulle va kul att pröva på det Smile
avatar
Martin

Antal inlägg : 409
Registreringsdatum : 13-02-04

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Iron Kingdoms RPG

Inlägg  Elias i tor okt 24, 2013 12:38 am

Khador widowmaker pax!

Elias

Antal inlägg : 51
Registreringsdatum : 12-10-07

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Iron Kingdoms RPG

Inlägg  Chrille i tor okt 24, 2013 1:21 am

Jag är lätt på!
avatar
Chrille

Antal inlägg : 583
Registreringsdatum : 12-03-10
Ålder : 35

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Iron Kingdoms RPG

Inlägg  Micke i tor okt 24, 2013 6:02 am

Elias skrev:Khador widowmaker pax!
Din jävel! Det var ju min tanke också. Har ju redan modellen! Razz

But kayazy kanske kan vara en idé också...


Lazar Grigsov, Khadoran Rifleman
avatar
Micke

Antal inlägg : 971
Registreringsdatum : 12-03-05
Ort : Upplands Väsby

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Iron Kingdoms RPG

Inlägg  DanielBerg i sön okt 27, 2013 5:44 pm

Looks good, blir i November förmodligen eller tidigt december vi kör, meddelar folk då!
Vad har folk tänkt köra då? Kan vara rätt bra att veta!

Tänkte ta det här också:
http://illiweb.com/fa/pbucket.gif en Humans start stats längst till vänster och hur högt de kan gå upp. Från Exp 1 till 45 är man på Hero Limit.

Ska jag länka mer grejer? Jag ska köpa boken snart, men eftersom man inte behöver SL för att göra karaktären så är det bara att ladda ner om ni känner er villiga

PHYS, AGL o INT är de tre träden i lifecirclarna som i Hordes warbeasts.

PHYS: Hur mkt du tål, när man förlorar denna "gren" så gör man en mindre dmg die
Spd: duuuh, speed, hur snabbt du rör på dig ofc.
Str: hur hårt du slår
AGL: Agility, oftast bundet till abilities som att smyga och dodga. Försvinner detta träd förlorar du en Attack die när du ska slå saker.
Prow: Melee baserad skill Prow
Poi: Ranged baserad Skill.
INT: Hur smart du är
Arc: Om du kan eller inte kan kasta spells, om du väljer Gifted Archtype får du Arc 2 om du väljer Warcaster spellcasting. Dock har alla andra spell casters en Arc 3 i början. Denna används till att slänga spells. 3 och 2 låter inte mycket men det blir mycket med alla bonusar man får.
Perc: Hur mycket du lägger märket till i din närvaro.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hur är detta relaterat till MAT, RAT, DEF o ARM? som vi känner igen? Också Initiative och Willpower
Jo:
Prow+Weapon Skill+Vapnet = din MAT
Poi+Weapon Skill+Vapnet = din RAT
SPD+AGIL+Perc = din DEF
Phys + Gear = din ARM. Den bästa rustningen ligger på 8/9 arm. Bra grej att tänka på, om du tar 7Phys från början o full plate = 15 ARM
SPD+Prow+Perc = Initiative
Phys+Int = Willpower
avatar
DanielBerg

Antal inlägg : 494
Registreringsdatum : 12-10-02

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Iron Kingdoms RPG

Inlägg  Chrille i tor okt 31, 2013 1:00 pm

Jag kommer köra Arcane mechanic/Warcaster Very Happy 
avatar
Chrille

Antal inlägg : 583
Registreringsdatum : 12-03-10
Ålder : 35

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Iron Kingdoms RPG

Inlägg  FrenziedMarcus i lör nov 02, 2013 7:47 am

Hej! Jag vill gärna vara med på det här! Jag kommer antagligen köra en Rifleman/Någon kombination, Alchemist/Någon kombination eller något liknande inte riktigt bestämmt mig än. Jag rekomenderar dock att vi kör ett mercenary company om vi ska ha ett party och kan köra vad vi vill eftersom den inte har några som helst pre-requisits för vad man får och inte får spela så att säga. Dessutom mercenaries kan ha sina egna agendor men brukar oftast följa sin plånbok.
avatar
FrenziedMarcus

Antal inlägg : 39
Registreringsdatum : 13-09-29

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Iron Kingdoms RPG

Inlägg  Chrille i lör nov 02, 2013 8:29 am

Jag satt å kollade lite igår och jag funderar på om man kanske skulle köra Warcaster/Rifleman ala Sloan. Very Happy Och jag håller med dej där Marcus. Det låter som en bra plan.
avatar
Chrille

Antal inlägg : 583
Registreringsdatum : 12-03-10
Ålder : 35

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Iron Kingdoms RPG

Inlägg  DanielBerg i ons nov 27, 2013 9:27 pm

Nu har jag huvudboken, gjorde Simons karaktär idag.
Sen har vi två expansionsböcker, vet inte vad som händer i "Iron Kingdoms Urban Adventure" för jag har inte läst och den fanns inte på SF i måndags.
Händer rätt mycket i den nyligen släppte "Kings, Nations, and Gods" http://www.scribd.com/doc/179077523/IK-RPG-Kings-Nations-gods-pdf finns här, hela läsbar men inte downloadable for free.

Båda böckerna innehåller mer Careers och gear, plus att PP http://privateerpress.com/iron-kingdoms/downloads släpper ny content varje fredag. Madness!

Simons karaktär:
Gobber Alchemist-Theif
Fredrik (om han nu spelar)
Dwarf Arcanist-Stone Sorceress (buff bot!)

Annar så tänk vidare, det är bara att fråga =3
Har knarkat boken rätt mycket men ska smula ner den och studera ännu mer, stand back, I'm going to try science!!
avatar
DanielBerg

Antal inlägg : 494
Registreringsdatum : 12-10-02

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Iron Kingdoms RPG

Inlägg  Danne i tor nov 28, 2013 2:17 am

Jag är klar med mitt koncept slängt upp det i kampanj tråden också. Kolla in Witchfire Triology Banne Smile.. mycket mörkare setting...

Daniels karaktär
Nyss, Alchemist/cuthroat eller Sorcerrer/skilled eller gifted. Kommer troligen ta Spy som ytterligare proff senare.. Hur som helst kommer jag spela en hänsynslös Assassin, och kan lätt vara inhyrd till ett mercenary company etc... Dock kommer jag spela min karaktär fullt ut som den pyro/homicidal maniac han är....Lutade mest åt Cuthroat/Alchemist/skilled.. Men om simons Gobber är Thief/alchemist/skilled.. Kan jag gå Alchemist/Sorcerer(storm)/gifted, torskar en attack, kan inte slänga två bomber per turn snyft, men får Godlike speed och deff istället.. Kan även tänka mig att ändra till Iosan, och gå Alchemist/mage hunter/skilled, Elf som Elf.. dock är Nyss ballare Sad, men Mage Hunter yrket är riktigt bra...Länk till större bild... https://2img.net/h/s18.postimg.cc/hquqampzt/spada.jpg


Senast ändrad av Danne den tor nov 28, 2013 2:58 am, ändrad totalt 2 gånger

_________________
avatar
Danne

Antal inlägg : 1351
Registreringsdatum : 12-03-10

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Iron Kingdoms RPG

Inlägg  Danne i tor nov 28, 2013 2:34 am

Skulle vara bra också om de som nu känner för att vara med på detta verkligen dyker upp. För att det är rätt många som "vill" vara med men erfarenheten gör gällande att somliga lyser med sin frånvaro när det väl är dags att spela..

Vill inte vara bitchig men om Man väljer att vara med får man tycker jag också se till att vara det, eftersom annars kanske det finns mera dedikerade spelare som verkligen kommer att dyka upp...

Det var tänkt att vi skulle spela i december inte sant Banne? Vore rätt bra om vi klämmer till med ett datum rätt snart.. så vi vet hur många som kan etc...

_________________
avatar
Danne

Antal inlägg : 1351
Registreringsdatum : 12-03-10

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Iron Kingdoms RPG

Inlägg  DanielBerg i tor nov 28, 2013 7:15 am

Nice danne! Är ju upp till dig själv vad du vill spela =) Finns mer karriärer i de andra expansionsböckerna. But nice!
Jo... Datum... 16 december kanske. Skickar sms till folk
avatar
DanielBerg

Antal inlägg : 494
Registreringsdatum : 12-10-02

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Iron Kingdoms RPG

Inlägg  DanielBerg i lör nov 30, 2013 10:28 am

14 är det så klart.

Och folk har ju frågat: Ja ni får känna varandra, det är helt upp till er =)
avatar
DanielBerg

Antal inlägg : 494
Registreringsdatum : 12-10-02

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Iron Kingdoms RPG

Inlägg  Avalanche i sön dec 01, 2013 1:28 pm

Jag är aldrig sen på att hoppa på ett nytt RP. Men jag är helt off när det gäller warmachine. Därför har jag lite frågor.

Vad är Warmachine? (gärna så kortfattat som möjligt.)

Vad är kärnan i rollspelet? (Hack n Släch eller intrig-scheem a la Vampire)

Hur ofta är tanken till spel?

Finns det rum för noobs?

Tips till nybörjare?

Funderar på att lira något i still med Gobber(Förutsatt att Gobber inte är som att spela Anka i DoD) Pirate/Thief. En klåfingrig, ettrig och självisk typ.
avatar
Avalanche

Antal inlägg : 111
Registreringsdatum : 13-08-12
Ålder : 40
Ort : Järfälla

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Iron Kingdoms RPG

Inlägg  DanielBerg i mån dec 02, 2013 12:32 pm

Världshistoria: http://privateerpress.com/iron-kingdoms/introduction-to-the-iron-kingdoms
Karta: http://cdn.obsidianportal.com/map_images/908201/map.jpg

Warmachine(&Hordes) utspelar sig i en fantasy steampunk värld, full med allt man känner igen från vanlig fantasy, mixtrat med ångkraft-stridsmaskiner som är som tanks/stridsvagnar ala första världskriget... fast mycket koolare o fullt med magi.
Människor är den domminerande makten i världen, men i deras egna strider försöker de odöda arméerna, Cryx, att förstöra dem för drakfadern Toruk.
Khador, i nordväst (ryssar) försöker återskapa ett forna imperium!
Cygnar (typ britter+amerikaner) försöker försvara sig och sina allierade, både mot Cryx och Khador (Cygnar har den oturen att vara nära Cryx's öar).
Laell (fransmän) har blivit övertagna av Khador i väst och Protectorate of Menoth (typ Vatikanstaten+inqusitionen, med en häxbrännande armé) i öst.
Alvriket Ios försöker hitta sina förlorade gudar, Ord (holland) är i mitten och är kompis med cygnar. Rhul är full med dvärgar, och försöker hålla sig neutrala, människornas krig är "som vanligt" i deras historiska perspektiv.

Kärnan är mycket blandat, finns mycket utrymme för intriger och hack'n slash. Eftersom det är ett tabletop spel är det mycket strid i reglerna, men också många abilities för hantera intriger. Allt beror på vad GM säger. Och jag kör rätt blandat. PrivateerPress själva säger mer "Go and explore our world!"

Tanken, du menar en karaktär som tankar väl? Varje gång det är strid och man behöver muskler till något, skrämma en fånge och liknande. Efter som man väljer TVÅ Karriärer/Classes så kan din karaktär få många vinklar. Typ en Knight+sorcerer blir väldigt annorlunda från en Knight+Military Officer. http://illiweb.com/fa/pbucket.gif här är listan!

Jupps, spelet är väldigt enkelt i grunden, det är inte svårt att göra en karaktär. Inga konstiga tabeller som händer om du råkar missa med att magislag till exempel (inga daemonprincess som hoppar fram för Librarian misslyckas)

Tips... satsa på hög DEF eller ARM, def gör hur svårt det är att träffa dig med all i spelet. Om man har 14-16 Def så kan myyyyycket i spelet ha svåååååååååååååååååååååårt att träffa dig.
Allt är uppbyggt på ett 2d6 system. De flesta har tex Melee Attack 6. Så för att träffa en snubbe med def 14 så: Melee Attack 6+2d6or, blir ju att man måste slå minst 8 för att träffa. Funkar samma sätt med Ranged Attacks och Magical Attacks.

Gobber Priate+Theif funkar. Vet inte så mycket om "Anka" i DoD. Kan inte kommentera dära. Men Gobbers är mer som en köpmanna och vetenskaps ras. De älskar alkemi, inkluderar medicin, gift och bomber.
avatar
DanielBerg

Antal inlägg : 494
Registreringsdatum : 12-10-02

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Iron Kingdoms RPG

Inlägg  Avalanche i mån dec 02, 2013 2:37 pm

DanielBerg skrev:Tanken, du menar en karaktär som tankar väl?
Jag undrade mest hur ofta det är tänkt att spela =0)

Anka i dungeons and dragons var bara en löjlig karaktär... ingen vettig rp spelade den. Lite grand som att stoppa in Kalle Anka i sagan om ringen. Jag undrar om man tar gobber seriöst i spelet helt enkelt eller om de bara är komiska sidekicks.

Om jag skulle vilja spela en shady pirate/thief... skulle gobber vara att föredra fram t ex en Human Cygnar?

Frågan med "hack n slash" är mer en fråga vart jag ska fokusera karaktärsutvecklingen... Som exempel så skulle en Tactical Marine med dåliga ws och bs inte kunna tillföra så mycket till gruppen då deathwatch är väldigt battle orienterat... Jag skulle vilja vara mer en tillgång out of battle än in battle och undrar om jag kan spela så?
avatar
Avalanche

Antal inlägg : 111
Registreringsdatum : 13-08-12
Ålder : 40
Ort : Järfälla

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Iron Kingdoms RPG

Inlägg  Danne i mån dec 02, 2013 3:27 pm

Avalanche skrev:
DanielBerg skrev:Tanken, du menar en karaktär som tankar väl?
Jag undrade mest hur ofta det är tänkt att spela =0)

Anka i dungeons and dragons var bara en löjlig karaktär... ingen vettig rp spelade den. Lite grand som att stoppa in Kalle Anka i sagan om ringen. Jag undrar om man tar gobber seriöst i spelet helt enkelt eller om de bara är komiska sidekicks.

Om jag skulle vilja spela en shady pirate/thief... skulle gobber vara att föredra fram t ex en Human Cygnar?

Frågan med "hack n slash" är mer en fråga vart jag ska fokusera karaktärsutvecklingen... Som exempel så skulle en Tactical Marine med dåliga ws och bs inte kunna tillföra så mycket till gruppen då deathwatch är väldigt battle orienterat... Jag skulle vilja vara mer en tillgång out of battle än in battle och undrar om jag kan spela så?
Vad är detta jag hör!! Ankor var inte att leka med! jag har spelat Anka flera gånger, de var kick-ass!!! Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil 


_________________
avatar
Danne

Antal inlägg : 1351
Registreringsdatum : 12-03-10

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Iron Kingdoms RPG

Inlägg  Martin i mån dec 02, 2013 4:27 pm

hade också en asgrym anka, han var helt galen. Ända tills nåt träffa honom, då var han utslagen resten av fighten Razz
avatar
Martin

Antal inlägg : 409
Registreringsdatum : 13-02-04

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Iron Kingdoms RPG

Inlägg  DanielBerg i mån dec 02, 2013 6:18 pm

Avalanche skrev:
DanielBerg skrev:Tanken, du menar en karaktär som tankar väl?
Jag undrade mest hur ofta det är tänkt att spela =0)

Anka i dungeons and dragons var bara en löjlig karaktär... ingen vettig rp spelade den. Lite grand som att stoppa in Kalle Anka i sagan om ringen. Jag undrar om man tar gobber seriöst i spelet helt enkelt eller om de bara är komiska sidekicks.

Om jag skulle vilja spela en shady pirate/thief... skulle gobber vara att föredra fram t ex en Human Cygnar?

Frågan med "hack n slash" är mer en fråga vart jag ska fokusera karaktärsutvecklingen... Som exempel så skulle en Tactical Marine med dåliga ws och bs inte kunna tillföra så mycket till gruppen då deathwatch är väldigt battle orienterat... Jag skulle vilja vara mer en tillgång out of battle än in battle och undrar om jag kan spela så?
Nej, Gobbers är respketerade medlemar av den urbana miljön i Iron Kingdoms. Det finns goblins som kallas Bogins tydligen (läste nyss) som bor i skogarna. Men Gobbers är mer som människor och dvärgar i beteende, dock pga deras kultur kan de ses som tjuvaktiga. För saker ägs gemensamt i deras kultur.
Rätt mkt hack n slash, men beror ju på hur jag bygger det, gillar blandat. Mycket kommer hända =)
Ja, en gobber pirate/theif funkar precis som en människa eller dvärg
avatar
DanielBerg

Antal inlägg : 494
Registreringsdatum : 12-10-02

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Iron Kingdoms RPG

Inlägg  DanielBerg i ons dec 04, 2013 11:01 pm

http://illiweb.com/fa/pbucket.gif
LAWS OF THE LAND!! BEWARE EVIL DOERS! HALT, CRIMINAL SCUM!!
avatar
DanielBerg

Antal inlägg : 494
Registreringsdatum : 12-10-02

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Iron Kingdoms RPG

Inlägg  Micke i tor dec 05, 2013 12:30 am

Jag gillar Menoth's straff på typ allt: Flogging, Death by Burning eller Wracking.

Så oavsätt om du pratar dåligt om någon etc eller om man dödar någon kan båda sluta med att man bränns levande. Fin straffskala...
avatar
Micke

Antal inlägg : 971
Registreringsdatum : 12-03-05
Ort : Upplands Väsby

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Iron Kingdoms RPG

Inlägg  Danne i tor dec 05, 2013 4:00 pm

Man vill ju inte direkt åka dit hehe... Känner på mig att Gobber Simon kommer stoppa fingrarna i fel "Cookie Jar"

_________________
avatar
Danne

Antal inlägg : 1351
Registreringsdatum : 12-03-10

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Iron Kingdoms RPG

Inlägg  Sponsored content


Sponsored content


Till överst på sidan Gå ner

Till överst på sidan


 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet