Lördag 5/4 Drakar och demoner

Gå ner

Lördag 5/4 Drakar och demoner

Inlägg  Magnus i sön mar 30, 2014 9:11 pm

Vi kör igång på lördag!

Det första spelmötet kommer att bestå av två delar
Först: Samling klockan 11 för att gå igenom gruppen lite mer ingående.Eventuellt snabbfixa lite med siffrorna på rollformulär. (Detta ska inte behöva ta så lång tid.

del 2 kommer att vara spelande. Vi skall inleda det hela med att föreningen har årsmöte! Så alla kan tänka ut och skicka motioner de kan tänka sig att göra för hur kliubben skall se ut, vad vi skall göra, hur stora de "frivilliga" gåvorna till föreningen skall vara o.s.v.

Detta ÄR ett spelamöte som i princip BARA kommer att vara fokuserat på att prata, med och om varandra. Vi kommer att ha mer actionfyllda äventyr senare, men detta är en första gånfg för att komma igång med rollspelandet.

Om någon inte kan komma sagda lördag; Fuck you, då kör vi utan dej!

Men jag ser fram emot att spela med er!
Det var SJUKT länge sen jag var SL dock, så de kanske blir lite knackigt på sina ställen; men de skall nog gå bra!
avatar
Magnus

Antal inlägg : 283
Registreringsdatum : 13-07-12

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Lördag 5/4 Drakar och demoner

Inlägg  Avalanche i tis apr 01, 2014 7:53 pm

Vi ska vara så snälla mot dig så... Så länge DU gör som vi vill, muhahaha.
avatar
Avalanche

Antal inlägg : 111
Registreringsdatum : 13-08-12
Ålder : 39
Ort : Järfälla

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Lördag 5/4 Drakar och demoner

Inlägg  Marcus i ons apr 02, 2014 8:11 am

Jag skulle gärna vilja ha ut dagordningen innan så att vi kan läsa på vad som ska ske. Det vore ju då även fördelaktigt om du kunde presentera styrelsen i klubben (några korta rader om var och en bara) så att vi har en liten föraning om vilka de är.

Det vore ju exempelvis roligt om vi skulle välja någon ny styrelseledamot (behöver ju absolut inte vara en RP utan med fördel kanske en SLP) och att du då även har en kort beskrivning vad de kandiderar med för "politik".

Smile
avatar
Marcus

Antal inlägg : 676
Registreringsdatum : 13-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Lördag 5/4 Drakar och demoner

Inlägg  Jocke i ons apr 02, 2014 8:36 am

jag tror att vi måste ha första halvan av spelmötet först, så att vi kan snacka igenom lite mer om hur klubben skall se ut.
avatar
Jocke

Antal inlägg : 2466
Registreringsdatum : 11-07-20

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Lördag 5/4 Drakar och demoner

Inlägg  Martin i ons apr 02, 2014 8:34 pm

Finns det möjlighet att skapa en karaktär på lördag också?
Vill inte trampa på några tår eller sinka er. Finns inte tid eller att gruppen är full så är det okey med mig.
avatar
Martin

Antal inlägg : 409
Registreringsdatum : 13-02-04

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Lördag 5/4 Drakar och demoner

Inlägg  Danne i ons apr 02, 2014 11:41 pm

Jag är tveksam om jag kommer kunna vara med på lördag, haft rätt mycket att fixa med PBMet. Det har slukat mera tid än väntat....

_________________
avatar
Danne

Antal inlägg : 1351
Registreringsdatum : 12-03-10

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Lördag 5/4 Drakar och demoner

Inlägg  Avalanche i tor apr 03, 2014 7:29 am

Ta ett break ifrån pbm:et och kom med och utforska chronopias förföriska vägar och dödliga gränder. Jag tror inte det är nån som håller det emot dig om pbm:et blir en dag eller vecka försenad.
avatar
Avalanche

Antal inlägg : 111
Registreringsdatum : 13-08-12
Ålder : 39
Ort : Järfälla

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Lördag 5/4 Drakar och demoner

Inlägg  Avalanche i tor apr 03, 2014 8:20 am

Sent önskemål.

Jag skulle uppskatta om så många som möjligt hinner skriva en rad eller två om sin karaktär inför lördag, detta för att kunna få en snabb överblick innan.

Här är min korta beskrivning.

Namn: Al Mawte, Rasuul
Ras: Marjaputt (arab)
Yrke: Medicus (Läkare)
Ålder: 46 år (gammal)
Utmärkande karaktärsdrag: Exceptionellt karismatisk och vis.
Kortfattad bakgrund: Kommer från en mycket fin och aktad läkarfamilj, valde dock tidigt och av oklara anledningar att utöva sin praktik hos de mindre fina samhällsklasserna. Han har där fått en nästan upphöjd status hos de utsatta där han ofta omnämns som Samariten. Han har mycket lätt för att få nya vänner inte minst av det motsatta könet som trots hans höga ålder verkar dras till honom som magneter.

Till Magnus: Finns det möjlighet att få lite bakgrund till varför vi kallats till detta möte, har den förre ordföranden avgått/avlidit, har något annat hänt i klubben som orsakat detta möte eller är det ett helt vanligt möte där våra karaktärer helt enkelt vill göra en förändring?
avatar
Avalanche

Antal inlägg : 111
Registreringsdatum : 13-08-12
Ålder : 39
Ort : Järfälla

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Lördag 5/4 Drakar och demoner

Inlägg  Magnus i tor apr 03, 2014 10:36 am

Ja, det kommer att finnas möjlighet att göra karaktärer på lördag. Men tänk innan på vad du vill ha för koncept.

Tanken är ju att ni skall vara relativt förmögna (eller i alla fall någorlunda fina) herrar som är tämligen uttråkade av vardagslivet och har sökt sig till denna klubb för att söka spänning.
Medlemskap får man genom att ens far var medlem i klubben; eller att man blivit "adoptera" av en medlem.
Värt att betänka här är ju att pengar är allas fader... så är man bara rik nog så ska det nog inte vara några större problem att få ett medlemskap.


Anledningen till att ni blivit kallade till detta möte är att både föreningens Ordförande, Den högvärdige Sabranen Ibn Fatih Abu Hilal OCH kassören, Den inte riktigt lika högvärdige Brundusiern Maharada Patel, har avvikit från föreningen för att ansluta sig med era, sedan generationer tillbaka, ärkefiender i klubben "Tre gyllene vingar" och medtagit större delen (alltså hela) av eran förenings kassa.

Det ni alltså bör diskutera nu är följande
 - Vem skall ta över ordförandeposten?

- Vad skall ni göra åt förrädarna (men mer viktigt, pengarna de stal?!)

- Hur mycket pengar bör nu varje medlem donera till kludden så att verksamheten kan fortgå?


De SL:p som finns på tal för posten till ordförande är:
Filos Centura
Människa - 35 års åldern
Filos är en konstnärssjäl. Han har ärvt mycket pengar av sin far Turos, som var en framgångrik handelsman som gjorde en förmögen på ebenholtsförsäljning.
Filos är en aktad person (han är fjärde generationens medlem och alltså en av de äldsta i föreningen), han är en intressant diskussionspartner och kan underhålla med egenkomponerade sånger och flera av hans tavlor dekorera föreningslokalen.
Han är dock inte den mest... handlingskraftige av män... och verkar inte vara så bra på att hålla i sin pappas pengar.

Hakatta Djoombi
Charib - 50 år
Djoombi är ett relativt nytt tillskott till föreningen. Flera av er var något motsträviga till att han över huvudtaget skulle tillåtas in... jag menar... han är VÄLDIGT mörk... kan man vara säker på att han inte är svartblod? MEN... det syns ju inte så mycket av huden under allt guld han har på sig?!
   Ni vet egentligen inte mycket om Djoombi. Han är RIK och det räcker långt. Troligen har han fått pengarna genom handel. Det är ju det vanligaste eller hur?
Men han är en handligskraftig man i alla lägen även om han ibland inte verkar ta något seriöst. Möter alla motgångar med ett bullrande skratt.

Fergus Branorg
Dvärg - Gammal
Fergus är en gammal "äventyrare" som han själv beskriver det, hans fiender skulel snarare säga "Gravplundrare". Han är en kapabel man av det rätta virket som sett mycket. FÖR mycket... Han har, när mörkret faller, en tendens att bli...nervös... och hoppar ibland till oväntat för att han sett något som rör sig i skuggorna. Han är både rik och fin, men har ett ganska dåligt ryckte pga sina tidigare affärer...


De är de tre SLp som kommer ställa upp.
avatar
Magnus

Antal inlägg : 283
Registreringsdatum : 13-07-12

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Lördag 5/4 Drakar och demoner

Inlägg  Jocke i tor apr 03, 2014 11:10 amNamn: Dario "Dansaren" Flavos (ok, jag kanske hittar på ett häftigare namn sen Razz)

Ålder: En lagom tjock man i sina bästa år (närmare 60)

Kort Bakgrund: Dario var en mycket framgångsrik gladiator, men det var länge sedan nu. Han blev enormt känd då han vann den stora turneringen "Guldblixten" där han vann sin frihet och en stor summa pengar. Åren efter gladiatortiden spenderade hand i sus och dus och med mer eller mindre lyckade affärer i mer eller mindre legitima kretsar, men efter att han träffade sin nuvarande fru, Gloriana, fick han mer ordning på tillvaron. Dario är kanske inte den skarpaste affärsmannen, men Gloriana har styrt upp hushållets tillgångar och nu lever dom ett stilla liv i ett av Chronopias bättre områden. Kanske lite för stilla... Dario har alltid varit en spänningssökare, och  för att få utlopp för sin äventyrslusta utan att nödvändigtvis komma hem med blod på kläderna har Gloriana sett till att han gått med i klubben (vad den nu skall heta). Dario har inte varit med särskilt länge, och lär inte ställa upp till ordförandeposten.
avatar
Jocke

Antal inlägg : 2466
Registreringsdatum : 11-07-20

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Lördag 5/4 Drakar och demoner

Inlägg  Marcus i tor apr 03, 2014 12:32 pm


Namn: Armand Lupin

Ålder: Armand är en ljusalv och ålder betyder ingenting för honom. Men han har varit "runt kvarteret" ganska många gånger.

Utseende: Typ som bilden, fast Armand älskar mode och är alltid uppdaterad när det kommer till det senaste.

Kort bakgrund: Skådespelaren och playboyen Armand har bott länge i Chronopia. Han har uppträtt på de stora scenerna (även om förfrågningarna såhär på äldre dagar är betydligt färre än förut) och i de stora pjäserna och älskar att referera till dessa när han talar. Här är liksom alla andra ljusalver en retsticka och orden flyger både till höger och vänster om honom i parti och minut. Det är däremot inte så illa menat som det ibland kan låta och Armand har sällan något annat uppsåt än att locka sin publik till skratt på någon annans bekostnad. Han har varit med i [klubben] länge men har aldrig innehaft någon betydelsefull position. Armand är en herre som älskar fester, flickor och uppmärksamhet. Bjuds det till fest har han aldrig så vitt någon vet tackat nej.


Senast ändrad av Vectron den tor apr 03, 2014 3:24 pm, ändrad totalt 1 gång
avatar
Marcus

Antal inlägg : 676
Registreringsdatum : 13-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Lördag 5/4 Drakar och demoner

Inlägg  Johan i tor apr 03, 2014 1:55 pmKarl-Preben Rapperhane

Ålder: 60+

Kort bakgrund: "Onkel Preben" är en pensionerad luftskeppsmarskalk från den svarta luftflottan som spenderar större delen av sina dagar med att raljera om den "gamla goda tiden" då han svingade sig mellan kejserliga drabantjagare och Skuuliska fladdermajor. Han har sedermera slagit sig till ro i Chronopias lufthamn där han bedriver ett härbärge för landsatta ynglingar vars fäder befinner sig till skys. Mannamodet och kampviljan brinner alltjämt i den gamle mannen, och trots en begynnande lågtrycksartrit i leder och knogar befinner han sig alltid på barrikaderna för att med vilja, rätt och hagelbrakare stå upp för klubbens heder.
avatar
Johan

Antal inlägg : 206
Registreringsdatum : 13-08-24

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Lördag 5/4 Drakar och demoner

Inlägg  DanielBerg i tor apr 03, 2014 8:08 pmLiam Höknäsa
Ålder: 29
Längd: 195 cm
Ras: Människa
Hårfärg: Svart
Hud: Blek

Är en Mentalist som har fått all sin rikedom genom att använda sin magi för att få till sig lukrativa affärskontrakt och allt därtill. Han älskar att manipulera folk till sitt förfogande, men har många gånger fått bakslag när hans magi inte räckt till, men oftast lyckats köpa sig fri från sådana aggressiva förhandlingar som har uppkommit.

I bemötandet med av andra kan han agera snobbigt och håller sig mest för sig själv, oftast djupt med sin spetsiga näsa in i en bok. Han försöker oftast vara besserwissern i gruppen.  Smygandes i skuggorna och har en längtan efter kunskap för att manipulera alla som är runtomkring honom. Nya folk bemöter han med stor misstänksamhet och det tar tid att vinna hans tilltro, ingen skall få övertaget över honom själv!
avatar
DanielBerg

Antal inlägg : 494
Registreringsdatum : 12-10-02

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Lördag 5/4 Drakar och demoner

Inlägg  Martin i tor apr 03, 2014 8:59 pm

Nu kom jag tyvärr på att jag har dubbelbokat mig :/ Har verkstads tid med hojen.

Men finns det några begränsningar på raser? Ska man vara en rik sprätt som har tröttnat på den lugna tillvaron, är det då okey att ha nån sorts militär bakgrund?
Finns krutvapen i spelet? spelade drakar och demoner tidigare och sl hade bannat krutvapen Smile

Kanske kan skapa ett koncept och hoppa in sen?
avatar
Martin

Antal inlägg : 409
Registreringsdatum : 13-02-04

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Lördag 5/4 Drakar och demoner

Inlägg  Magnus i fre apr 04, 2014 7:34 am

Du får vara Dvärg, människa (alla raser), och alver.
Jag föredrar dock människor mest. Kolla i "väsen i chronopia" alla böcker finns på riotminds hemsida.
Krutvapen finns inte, däremot finns gasvapen som är samma sak och dom är INTE bannade.
Ja, militärer är alltid bra Smile
avatar
Magnus

Antal inlägg : 283
Registreringsdatum : 13-07-12

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Lördag 5/4 Drakar och demoner

Inlägg  Magnus i lör apr 05, 2014 12:18 am

Vi säger 11:30 istället. Men då ska fan alla vara där då också!

Se till att ha tänkt igenom er karaktär så att ni vet ungefär hur ni vill att dten ska vara
avatar
Magnus

Antal inlägg : 283
Registreringsdatum : 13-07-12

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Lördag 5/4 Drakar och demoner

Inlägg  Marcus i lör apr 05, 2014 9:07 pm

Tack alla deltagare för ett roligt rollspel idag. Kom ihåg att först och främst måste vi följa stadgarna.

/Armand Lupin, Dörrexpert
avatar
Marcus

Antal inlägg : 676
Registreringsdatum : 13-08-23

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Lördag 5/4 Drakar och demoner

Inlägg  Avalanche i lör apr 05, 2014 9:14 pm

Tack för många skratt idag... La upp lite smakprov på stadgarna under kampanj. Emotser med ivrig förväntan med att se dem växa.
avatar
Avalanche

Antal inlägg : 111
Registreringsdatum : 13-08-12
Ålder : 39
Ort : Järfälla

Till överst på sidan Gå ner

Sv: Lördag 5/4 Drakar och demoner

Inlägg  Sponsored content


Sponsored content


Till överst på sidan Gå ner

Till överst på sidan


 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet